Scouting Haagse Beemden laatste nieuws

Vacature vertegenwoordiger scoutinggroepen voor de thematafel ‘Opgroeien’

De gezamenlijke scoutingverenigingen uit Breda gaan gezamenlijk een vertegenwoordiger naar de thematafel ‘Opgroeien’ sturen. Deze vertegenwoordiger zal een nieuw op te richten overkoepelende vereniging vertegenwoordigen, welke subsidie aanvraagt namens alle Bredase Scouting verenigingen.

In Breda zijn 12 scoutinggroepen actief. Ruim 350 vrijwilligers verzorgen iedere week voor meer dan 1000 kinderen een uitdagend programma. Kinderen leren hier samenwerken, organiseren, bewegen en omgaan met de natuur en allerlei scoutingvaardigheden. Scouting draagt daarbij positief bij aan de ontwikkeling van kinderen.

Thematafels
Breda heeft gekozen voor een nieuwe manier van subsidieverlening in het sociaal domein. Organisaties kunnen niet langer direct met een subsidieaanvraag naar de gemeente, maar schuiven aan bij een van de zeven thematafels.

Aan een thematafel zitten alle organisaties die zich bezighouden met het betreffende thema. Zij komen met een gezamenlijk plan binnen het gemeentelijk subsidiebudget. De bedoeling is dat organisaties zo beter gaan samenwerken. De gemeente levert de voorzitter die de rol van procesregisseur heeft en toetst niet meer op inhoud.

De thematafel Opgroeien houdt zich bezig met betere vindbaarheid van het vrijetijdsaanbod in de wijk, het stimuleren van een gezonde leefstijl en taalonderwijs. Ook de kwaliteit van en de toegang tot jeugdhulp zijn onderwerp van deze thematafel. Thematafels werken met concrete doelen. Jaarlijks wordt gemeten of deze zijn bereikt.

Profiel

De scoutingverenigingen sturen iemand die de weg binnen het ambtelijke en politieke apparaat van de Gemeente Breda kent.  Zich met de sociale partners gaat verdiepen in de thematafel ‘Opgroeien’ en daarbij de belangen en activiteiten van de 12 scoutingverenigingen voor de lokale samenleving kan behartigen en benadrukken. Naast het verkrijgen van financiële middelen (subsidie) voor de scoutingverenigingen is het tevens belangrijk om te bouwen aan de relaties met de partners van de thematafel.
Iedere Scouting Vereniging zal één vertegenwoordiger sturen, om de betreffende groep te vertegenwoordigen.

Wij vragen

Iemand die Scouting Haagse Beemden in deze nieuw op te richten vereniging zal vertegenwoordigen.
Deze vertegenwoordiger zal twee á drie maal per jaar deelnemen aan de vergaderingen van de nieuwe Bredase Scouting vereniging. En twee maal per jaar verslag uitbrengen en van gedachten wisselen met leiding en bestuur van Scouting Haagse Beemden.

Wij bieden

Als vertegenwoordiger van Scouting Haagse Beemden ben je meteen lid van deze gezellige vereniging. We heten je van harte welkom op de diverse Groepsactiviteiten! Via de Bredase Scouting Vereniging kom je in contact met de andere Scouting Verenigingen binnen Gemeente Breda.
De Bredase Scouting vereniging heeft als doel nauwe samenwerking met de thematafel Opgroeien, en de gemeente Breda. Ook hier ligt voor jou een kans!

Interesse

Heb je vragen, of wil je je aanmelden voor deze uitdagende functie, stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of klik hier.

Verkorte agenda

za 24/nov 09:30 - za 24/nov 14:00
sinterklaas??
za 24/nov 20:00 - za 24/nov 23:00