Nieuws

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.
 1. Doe ook deze zomer handig je kampboodschappen bij AH.nl

  Geen tijd om boodschappen te doen voor je zomerkamp of geen zin om te sjouwen? Bestel je boodschappen dan makkelijk bij AH.nl en krijg ze bezorgd op je zomerkamp of maak gebruik van een van de Pick Up Points van AH Online. Scouting Nederland en AH Online werken deze zomer samen, en dat levert voordeel voor jou en je Scoutinggroep op.

  De voordelen?

  • €10,- boodschappengeld bij je eerste bestelling
  • 50% korting op de servicekosten
  • Prijsfavorieten (budget producten) in het bestelassortiment
  • Grootverpakkingen in het assortiment
  • Online bestellen bij het kampvuur
  • De boodschappen bezorgd op jouw kamplocatie
  • Of de boodschappen makkelijk ophalen bij één van de Pick Up Points

  Wat moet je doen?

  1. Check of jouw kamplocatie in het bezorggebied van AH Online valt op: https://www.ah.nl/kies-moment/bezorgen
  2. Meld je aan via het formulier hieronder.
  3. Je ontvangt binnen 4 werkdagen een welkomstmail van AH Online met actiecode en de bijhorende actievoorwaarde.
  4. Plaats je bestelling bij AH Online
  5. Laat je bestelling bezorgen of haal het op bij één van de Pick Up Points van AH Online

  Voorwaarden

  • Deze AHzomeractie loopt t/m 1 oktober 2019
  • Je kunt alleen gebruik maken van de regeling als je je aanmeldt via het formulier
  • Je bezorglocatie moet in het bezorggebied van AH Online vallen

  Betalingsmethode staat standaard ingesteld op Pin betaling

  De actiecode is geldig t/m 01-10-2019. Alleen geldig voor inschrijvingen via https://www.scouting.nl/nieuws/1023-bestel-je-zomerkampboodschappen-met-korting-bij-albert-heijn/.De actiecode is eenmalig te gebruiken. Voor deze bestelling geldt het minimale bestelbedrag van €70,00 (inclusief Bonuskorting en exclusief servicekosten). Niet geldig in combinatie met andere acties en kortingen. De gegevens die gedeeld worden met AH.nl d.m.v. inschrijving worden gebruikt om benodigde kortingen te verwerken, deze gegevens zullen bewaard blijven tot 01-11-2019. Bij inschrijving zijn de Algemene voorwaarden voor online bestellen van toepassing. 

  Meer weten?

  Alle informatie kun je terugvinden op dit informatieblad

  Aanmelden? 

  Heb je al een account bij AH-online? Gebruik dan voor je aanmelding een ander e-mailadres.

  {rsform 95}

   

 2. Lintjesregen 2019

  Scouts zijn zeer actief in de samenleving. Kinderen en jongeren, maar ook vrijwilligers ontwikkelen zichzelf bij Scouting. Vaardigheden die scouts opdoen binnen Scouting, zetten ze actief in binnen de maatschappij. Met de jaarlijkse lintjesregen wordt dit nog eens extra zichtbaar!

  Weet jij iemand die een lintje krijgt en wil je dat met ons delen? Stuur dan de naam en een eventuele foto van de uitreiking naar communicatie@scouting.nl en we zorgen ervoor dat ook die scout in het lijstje opgenomen wordt. Dankjewel!

 3. Jantje Beton en Scouting Nederland slaan handen ineen met online speelgoedwinkel

  Om nog meer kinderen te kunnen laten spelen, opende Jantje Beton op 23 april een shop-in-shop in de online winkel van Scouting Nederland, de ScoutShop. In 'Jantje's Winkel' verkoopt Jantje Beton het leukste speelgoed wat goed is voor de ontwikkeling van ieder kind, boordevol extra speelinspiratie. Dat Jantje Beton en ScoutShop de handen ineen slaan is niet vreemd. Jantje Beton is dé expert op het gebied van spelen en Scouting Nederland staat voor uitdaging: Scouting biedt meer dan honderdduizend meiden en jongens leuke en spannende activiteiten waarmee ze uitgedaagd worden zich persoonlijk te ontwikkelen.

  Al die ervaring zorgt voor de nodige kennis op het gebied van spelen. In Jantje’s winkel deelt Jantje Beton het gaafste en leukste speelgoed, gecombineerd met al deze kennis. Wist je dat er bijvoorbeeld speciale spelletjes zijn om de ogen van kinderen te trainen? Of dat spelen goed is voor de sociale ontwikkeling, het zelfvertrouwen en de leerprestaties van een kind? Op zoek naar mooi en leuk speelgoed? Bijvoorbeeld een mega kleurplaat, toolkit voor het bouwen van een hut of een mobiele stoeprand? Shop voor het goede doel via www.scoutshop.nl/jantjebeton 

 4. Scouts bereiden zich voor op Nationale Dodenherdenking

  Tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei zullen bijna 90 scouts en zeekadetten uit Flevoland de ceremonie ondersteunen. Om zich voor te bereiden op deze bijzondere taak kwamen ze dit weekend al bijeen. Met een bezoek aan kamp Amersfoort, een toneelstuk, bezoek van sprekers en een presentatie van het Nationaal Comité 4&5 mei verdiepten zij zich in de onderwerpen oorlog, vrede, verzet en vrijheid.

  Want wie herdenken, wat betekent het om in oorlog te leven, om in verzet te komen, om uitgezonden te worden, of gevangen te zitten? Gedurende het weekend kwamen al deze aspecten aan bod. Zo hield de projectleider van het Nationaal Comité 4&5 mei een presentatie over de opzet van de herdenking en de rol van jonge generaties in de ceremonie. Ook bezochten de jongeren kamp Amersfoort, waar de gidsen met verhalen deelden wat zich daar allemaal heeft afgespeeld. Maar ze spraken ook een jonge veteraan over zijn uitzending naar Afghanistan, een kind van NSB ouders en een kleinzoon die het verzetsverleden van zijn grootvader onderzocht. En ze zagen het toneelstuk ‘haar naam was Sarah’.

  De scouts hebben erg genoten van het weekend. Ze vonden het een indrukwekkend weekend met veel bijzondere verhalen en zijn trots dat ze straks om de Dam hun bijdrage mogen leveren aan de Nationale Dodenherdenking. Scouts en zeekadetten ondersteunen al jaren de Nationale Dodenherdenking.

  Zij doen dit vanuit hun een maatschappelijke betrokkenheid. Deelname aan de herdenking en de voorbereidingen erop dragen bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de jeugdleden. De scouts en zeekadetten ondersteunen het Nationaal Comité 4&5 mei op een aantal manieren. Zo reiken ze kransen aan, hijsen en bewaken ze de vlaggen, ondersteunen ze mensen die slecht ter been zijn en reiken ze bloemen uit tijdens het defilé.

  Op zaterdag 13 april komen de scouts en zeekadetten voor een laatste keer bij elkaar om te oefenen voor de Nationale Dodenherdenking. Dit zal plaatsvinden in het provinciehuis in Lelystad met opening door de Commissaris van de Koning.

   MG 8749 kl

 5. Wil jij in het bestuur van de Nationale Jeugdraad?

  De Nationale Jeugdraad is altijd bezig met jongeren te laten zien wat hun sterke punten zijn en hoe ze die in kunnen zetten om de wereld om hen heen mooier te maken. Weet jij al wat jouw sterke punten zijn en lijkt het je tof om deel uit te maken van het bestuur van 2019-2020? Lees dan verder!

  Wij zijn de springplank van de nieuwe generatie. Wij willen iets betekenen voor de wereld. Klein beginnen en groots worden. Meedoen is makkelijk. Doe iets geweldigs en maak zo anderen blij. Of word bestuur bij NJR, dan veranderen we de wereld samen. Leven is lef tonen. Laten we het doen. Wil jij deel uitmaken bestuur 2019-2020? Lekker dan! Of wil je eerst erachter komen wat dat precies inhoudt? Dat is ook oké. Laten we er rustig doorheen lopen:

  Wat houdt een bestuursjaar in?

  Dit zijn dingen die je moet weten over een bestuursjaar bij NJR: Het bestuur van NJR telt 7 functies; te weten voorzitter, secretaris, penningmeester, merk & strategie, belangenbehartiging internationaal, belangenbehartiging nationaal en belangenbehartiging lokaal; Het is de bedoeling dat je maximaal 29 jaar bent om plaats te nemen in het bestuur; Je bestuursjaar bij NJR begint op 1 juli; NJR heeft een kantoor (met medewerkers, een koffiemachine en een tosti-ijzer) op de Kromme Nieuwegracht 58 in Utrecht; Een bestuursfunctie bij NJR kost minimaal 24 uur per week en daar staat een vergoeding van €550,- per maand tegenover. Heb je nog andere vragen over een bestuursjaar bij NJR? Klik dan even hier en lees de veelgestelde vragen.

  Wat is NJR eigenlijk precies?

  Check deze video!

  Welke functie past bij jou?

  Hoe pas jij bij NJR?

  Qua sterke punten: Wij zijn altijd bezig met jongeren te laten zien wat hun sterke punten zijn en hoe ze die in kunnen zetten om de wereld om hen heen mooier te maken. Weet jij al wat jouw sterke punten zijn? Doe de sterke punten test en bedenk hoe jij jouw skills kan inzetten voor een bestuursjaar bij njr.

  Qua visie: Je kan ook het werkplan voor 2019 lezen om te zien wat we allemaal uitspoken en of de thema's waar wij ons mee bezighouden aansluiten bij jouw visie op de wereld.

  Qua persoon: Zie jij al hoe jouw sterke punten een bijdrage kunnen leveren aan het bestuursjaar? En sluit jouw visie op de wereld aan bij de onze? Tof! Lijkt het je toch nog even fijn om te kletsen met het huidige bestuur en zo face-to-face te horen hoe een bestuursjaar eraan toe gaat? Kom dan naar de infoavond op 27 maart vanaf 19.00. Deze vindt plaats op ons kantoor in Utrecht . Je kan je opgeven door jezelf op going zetten bij het facebookevenement, het aan te geven op de Eventbrite of te mailen naar yorampoot@njr.nl.

  Solliciteren maar!

  Weet jij zeker dat het bestuur van NJR de klus is voor jou? Stuur dan deze pdf (deze kan je digitaal invullen in de pdf lezer op je computer of uitprinten en inscannen) met je CV naar ikwilinhetbestuur@njr.nl. De deadline is op 8 april om 09.00 uur in de ochtend. Wil je jezelf van je creatieve kant laten zien? Dan staat het je vrij om ook een filmpje/infographic/podcast/wat dan ook toe te voegen aan je mail, maar vergeet in ieder geval niet het pdf bestand en je CV te sturen!

  Meer informatie?

  Check de website van NJR!