Nieuws

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.
 1. Officiële opening Roverway 2018 met Frans Timmermans

  Op maandag 23 juli is de start van Roverway 2018! Roverway is een internationaal evenement voor scouts tussen de 16 en 22 jaar uit heel Europa, dat één keer per drie jaar wordt georganiseerd. Eerste Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans zal de opening verrichten en gaat in gesprek met de scouts. Na afloop van de openingsshow overnachten de 4.500 scouts op het strand.

  Na meer dan anderhalf jaar voorbereiding is het nu echt zo ver: Roverway 2018 gaat van start. Op maandag 23 juli worden de 4.500 scouts die deelnemen aan Roverway verwacht in Nederland. De dag start met verschillende activiteiten in Den Haag en Scheveningen. Hierna volgt de officiële openingsshow en tot slot zullen de scouts overnachten op het strand van Scheveningen. De volgende dag vertrekken zij met bussen naar verschillende locaties in Nederland voor de start van de paths.

  De organisatie van Roverway 2018 is uniek doordat het evenement aangestuurd wordt door een groep jongeren met de gemiddelde leeftijd van 24 jaar. Zij staan aan het hoofd van alle teams en worden daarin ondersteund door meer ervaren scouts in de rol van supporter.

  Roverway 2018

  Aan Roverway 2018 doen ongeveer 4.500 scouts uit meer dan 50 landen mee. De scouts starten met een overnachting op het strand van Scheveningen, waarna ze in groepen van ongeveer 50 scouts zes dagen op hun Path, een reis, door Nederland gaan. Tijdens deze Path fase worden de deelnemers uitgedaagd om zichzelf te ontdekken, actief te zijn en plezier te beleven. Vervolgens reizen ze naar Scoutinglandgoed Zeewolde, waar het gezamenlijke kamp plaatsvindt.

  Scouting wereldwijd

  Wereldwijd zijn meer dan 40 miljoen kinderen en jongeren lid van Scouting in meer dan 150 landen en gebieden. Dankzij Scouting worden deze jongeren met elkaar verbonden. Om internationale ontmoetingen mogelijk te maken organiseren Scoutingorganisaties wereldwijd diverse internationale kampen en Jamborees. Scouting Nederland organiseert in de zomer van 2018 het Europese evenement Roverway.

 2. Doe mee met Youth Pride 2018!

  youthpride 29072017 ScoutingNederland EefRingers 2 25

   

  Scouting Nederland is op zoek naar scouts die het leuk vinden om op4 augustus willen laten zien dat ze Proud to be (sc)out! zijn en anderen een hart onder de riem willen steken. Dit kan door  op zaterdag 4 augustus mee te varen met de jeugdboot van Youth Pride.

  Youth Pride jeugdboot: zaterdag 4 augustus

  Scouting Nederland vindt het belangrijk dat iedereen binnen Scouting zichzelf kan zijn. Daarom vaart Scouting tijdens de Canal Parade 2018 samen met andere jeugdorganisaties mee tijdens de Youth Pride. Ben jij Proud to be (sc)out!, tussen de 7 en 21 jaar, en wil je kans maken om op zondag 4 augustus mee te varen met de jeugdboot van Youth Pride? Meld je dan zo snel mogelijk aan! 

  • Er kunnen 10 scouts tussen de 7 en 21 jaar oud meevaren;
  • Voorwaarde is dat je kan zwemmen;
  • Vanuit Scouting Nederland zullen er twee begeleiders meevaren;
  • Aanmelden kan tot 1 augustus;
  • Uit de aanmeldingen loten we per speltak 2 tot 3 deelnemers;
  • De winnende deelnemers worden toegevoegd aan een besloten Facebookpagina waar alle informatie terug te vinden is.

  De aanmeldingen voor de Youth Pride is inmiddels gesloten en de winnende deelnemers zijn op de hoogte gebracht. 

 3. Scouts op pad met Connexxion

  Vandaag, donderdag 12 juli, tekenden Scouting Nederland en Connexxion Tours een overeenkomst voor het vervoer van ruim 4.500 scouts tijdens Roverway 2018, een internationaal zomerevent van Scouting in Nederland. Door de inzet van medewerkers en bussen van Connexxion Tours kunnen de internationale scouts genieten van de activiteiten die door heel Nederland zullen gaan plaatsvinden.

  Fedde Boersma, directeur van Scouting Nederland, is blij met de overeenkomst met Connexxion Tours: ”Het is fantastisch dat een professionele partij als Connexxion ons hierin helpt. Niet alleen met de inzet van hun medewerkers en bussen, maar ook met de planning van het vervoer en het faciliteren van fietsen. Dit zorgt er voor dat de scouts kunnen genieten van de geweldige activiteiten door heel Nederland.

  Directeur John Hage tekende namens Connexxion Tours de overeenkomst. “Wij zijn trots dat wij ons steentje kunnen bijdragen aan de ontzorging van het gehele vervoersproces van de internationale gasten voor Roverway in Nederland.” geeft John aan.

  Roverway 2018

  Roverway is een internationaal evenement voor scouts tussen de 16 en 22 jaar uit Europa, dat één keer per drie jaar wordt georganiseerd. Nederland is het gastland van Roverway 2018, dat van 23 juli t/m 2 augustus 2018 plaatsvindt. Ruim 4.000 scouts uit meer dan 50 landen maken kennis met Nederland en elkaar, door het thema ‘Opposites Attract’ .

  Na de spectaculaire opening en unieke kampeerovernachting op het strand in Scheveningen gaan de deelnemers op expeditie verspreid over 80 locaties in heel Nederland. Als afsluiting ontmoeten de scouts elkaar weer op Scoutinglandgoed Zeewolde voor een gezamenlijk kamp en inspirerend programma.

  Connexxion Tours speelt met haar bussen en planning een centrale rol in het vervoer van alle deelnemers; naar de start van Roverway in Scheveningen, van Scheveningen naar de 80 locaties in heel Nederland, van de 80 locaties naar het centrale kampgedeelte in Zeewolde en na de afsluiting terug naar stations. Daarnaast zorgen 500 fietsen tijdens het centrale kamp op Scoutinglandgoed Zeewolde dat ook daar de deelnemers zich kunnen verplaatsen. Dit helpt de vrijwilligers bij het neerzetten van een goed evenement en zorgt dat de  deelnemers kunnen genieten van de geweldige activiteiten, waardoor ze zich persoonlijk kunnen ontwikkelen.

  Connexxion Tours

  Connexxion Tours is dé specialist op het gebied van busreizen. Met ruim 200 touringcars en enkele decennia ervaring zijn we een begrip in geheel Nederland. Onze gekwalificeerde chauffeurs brengen u op een veilige en milieuvriendelijke manier naar uw bestemming. Connexxion Tours onderscheidt zich met persoonlijke aandacht en maximale ontzorging voor onze opdrachtgevers en passagiers. Dat doen we met creativiteit, flexibiliteit, betrokkenheid en passie.

  DSC 0005 kl DSC 0010 kl

 4. Breng jij het waterwerk in een stroomversnelling? Deelnemer seminar Eurosea M/V

  Waterscouting is altijd in beweging, soms als een kabbelend beekje, dan weer als een opkomende stormvloed. In deze wisselende stroomversnellingen is er altijd behoefte aan stippen aan de horizon waar een koers op uitgezet kan worden. Niet alleen in Nederland, ook in andere scoutingorganisaties in Europa. Daarvoor komen iedere twee jaar ambitieuze en inspirerende waterscouts uit Europa bij elkaar tijdens het seminar Eurosea. Eurosea 14 (de veertiende editie) vindt van 5 tot 9 september plaats in Barcelona. Scouting Nederland wil twee deelnemers afvaardigen die actief zijn of willen zijn binnen waterscouting bij een lokale groep of op regionaal of landelijk niveau.

  Je bezigheden

  Je vertrekt op 5 september naar Barcelona voor Eurosea 2018 dat tot 9 september duurt. Je neemt deel aan het programma dat wordt aangekondigd als ‘hands-on’ en actief met gastsprekers en professionals. Op het programma staat onder meer versterking van internationale contacten, ondersteuning bij uitdagingen binnen waterscouting, opzetten van internationale activiteiten en promotie van de veelzijdigheid van waterscouting. Voor je deelname bereid je je samen met je maatje voor op het programma. Samen met Scouting Nederland bepaal je het doel van je deelname voor Scouting Nederland en jezelf. Na afloop maak je een verslag van je bevindingen. Met de opgedane kennis en inspiratie ga je minstens een jaar aan de slag bij je groep, in je regio of als landelijke vrijwilliger en breng je verslag uit van je bezigheden en resultaten.

  Je bagage

  Je bent actief binnen het waterwerk van Scouting Nederland of wilt daar actief voor worden. Dat kan zijn op lokaal, regionaal, nationaal of internationaal niveau. Je hebt de ambitie of plannen om jouw onderdeel binnen waterscouting verder vooruit te brengen. Je beheerst de Engelse taal. Je voelt je thuis in een internationaal gezelschap en bent daarin representatief voor Scouting Nederland. Je staat open voor andere inzichten en wilt anderen inspireren en ondersteunen. Je bent bekend met waterscouting binnen de internationale bewegingen van WOSM en WAGGGS of bent bereid je daar vooraf in te verdiepen.

  Je beloning

  Een inspirerende internationale scoutingervaring. Door de formele en informele sessies is het seminar de perfecte setting om ideeën op te doen of verder te worden geholpen bij je eigen ideeën of plannen. Je bouwt er een internationaal netwerk op en krijgt inzicht hoe waterscouting in het buitenland eraan toegaat. Na het seminar behoor je tot die alsmaar bewegende internationale stroom van waterscouting.

  Aanmelden en informatie

  Voor meer informatie kun je terecht bij: Ernst-Jan Jacobsen, organisatieteam van Eurosea: ernstjanjacobsen@gmail.com, telefoonnummer: 06-50124515. Je kunt individueel solliciteren. Dat kan voor 15 juli per brief aan hrminternationaal@scouting.nl.

  Vrijwilliger bij Scouting: Goed bezig!

  Scouting vervult een belangrijke maatschappelijke rol. Onze vrijwilligers begeleiden en ondersteunen jongens en meiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat doen ze in diverse functies. Direct, bijvoorbeeld als leidinggevende bij een lokale groep, als spelleider bij een regioactiviteit of als survivalbegeleider op de HIT, en indirect als onder andere HRM’er, penningmeester of kok. Zinvol werk met en voor jeugd. Een vrijwilliger bij Scouting is dus goed bezig!

 5. Doe deze zomer handig je kampboodschappen bij AH.nl

  Geen tijd om boodschappen te doen voor je zomerkamp en niet meer sjouwen? Bestel je boodschappen dan makkelijk bij AH.nl. Laat ze bezorgen op je zomerkamp of maak gebruik van een van de Pick Up Points van AH Online. Scouting Nederland en AH Online werken deze zomer samen, en dat levert voordeel voor jou en je Scoutinggroep op.

  De voordelen?

  • €10,- boodschappengeld bij je eerste bestelling
  • 20% korting op de servicekosten
  • budget producten in het bestelassortiment
  • grootverpakkingen in het assortiment
  • mobiel bestellen bij het kampvuur
  • de boodschappen bezorgd op jouw kamplocatie
  • of de boodschappen makkelijk ophalen bij één van de Pick Up Points

  Wat moet je doen?

  1. Check of jouw kamplocatie in het bezorggebied van AH Online valt op: https://www.ah.nl/kies-moment/bezorgen
  2. Meld je aan via het formulier hieronder.
  3. Je ontvangt binnen 4 werkdagen een welkomstmail van AH Online met actiecode en de bijhorende actievoorwaarde.
  4. Plaats je bestelling bij AH Online
  5. Laat je bestelling bezorgen of haal het op bij één van de Pick Up Points van AH Online

  Voorwaarden

  • Deze AHzomeractie loopt t/m 2 september 2018
  • Je kunt alleen gebruik maken van de regeling als je je aanmeld via het formulier
  • Je bezorglocatie moet in het bezorggebied van AH Online vallen

  Betalingsmethode staat standaard ingesteld op Pin betaling

  De actiecode is geldig t/m 02-09-2018. Alleen geldig voor inschrijvingen via https://www.scouting.nl/nieuws/1023-bestel-je-zomerkampboodschappen-met-korting-bij-albert-heijn/.De actiecode is eenmalig te gebruiken. Voor deze bestelling geldt het minimale bestelbedrag van €70,00 (inclusief Bonuskorting en exclusief servicekosten). Niet geldig in combinatie met andere acties en kortingen. De gegevens die gedeeld worden met AH.nl d.m.v. inschrijving worden gebruikt om benodigde kortingen te verwerken, deze gegevens zullen bewaard blijven tot 02-10-2018. Bij inschrijving zijn de Algemene voorwaarden voor online bestellen van toepassing. 

  Meer weten?

  Alle informatie kun je terugvinden op dit informatieblad

  Aanmelden? 

  Heb je al een account bij AH-online? Gebruik dan voor je aanmelding een ander e-mailadres.

  {rsform 95}