Installatie en Uniform

Na een aantal weken plezier te hebben gemaakt en al veel leuke activiteiten te hebben gedaan, is het tijd dat je echt wordt verbonden aan de groep. Scouting kent de traditie een nieuw lid van een speltak te installeren. Je wordt dus geïnstalleerd als je bent ‘overgevlogen’ naar een oudere speltak en als je voor het eerst bij Scouting bent.

De traditie

Bij de installatie doet de scout een belofte. De scout belooft dan zijn best te gaan doen voor de groep, iedereen te helpen en plezier te hebben in het Scoutingspel. Als de belofte is uitgesproken krijg je dan eindelijk de tekens voor op je Scoutfit en ten slotte wordt de groepsdas omgedaan. Vanaf de installatie hoor je echt bij de groep!

ScOutfit
Iedere speltak binnen scouting is herkenbaar aan zijn eigen kleur en speltakteken op de blouse. Verder draagt iedereen een das met dasring met een blauwe broek. Kijk voor meer info op scoutshopbreda.nl . De kleding hoeft pas voor de installatie te worden aangeschaft. Hiervoor krijgt u te zijner tijd van de leiding een brief waarop staat wanneer uw kind wordt geïnstalleerd en welke kleding daarvoor aangeschaft dient te worden. Het is dan tevens aan te raden de kleding te merken, daar iedereen praktisch hetzelfde draagt!!

verschillende soorten uniformen

Voor meer informatie over het uniform klik hier.