Het uniform

De bevertjes dragen een rode blouse, de Welpen (jongens en meisjes) hebben een groene blouse, de scouts (padvindsters en verkenners) een buine blouse en de Explo's een rode blouse.

Elke blouse heeft een installatie teken, het speltakteken en bij de installatie krijgt uw kind een naambandje en een daslogo en een stellelint (dit is een lint waaraan je kunt herkennen in welke groep je zit) van de scouting. Verder draagt iedereen een das met dasring met een blauwe broek. De kleding hoeft pas voor de installatie te worden aangeschaft. Het is dan tevens aan te raden de kleding te merken, daar iedereen praktisch hetzelfde draagt!!

Bij het uniform moet het installatie teken op de linker borstzak. Het stelle lint aan je rechter mouw. Het speltakteken moet op de rechter borstzak. En het naambandje op de rechter mouw. En het daslogo kan u in de onderste punt op de das strijken.

Hieronder als voorbeeld het groene speltakken uniform