Shb content

Kom kijken bij Scouting Haagse Beemden

Op zoek naar een leuke activiteit? Kom dan een keer kijken bij Scouting Haagse Beemden. Scouting Haagse Beemden is op zoek naar meisjes en jongens die het avontuur aandurven bij de Bevers of Welpen.

Bevers (5-7 jaar)

De kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting ‘bevers’ genoemd. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving.

Welpen (meisjes en jongens 7-11 jaar)

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar spelen in de jungle en worden ‘Welpen’ genoemd. De welpen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle.

 • Lees meer over de Welpen
 • Neem contact op met de welpen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij scouting maak je vrienden voor het leven! Laat je uitdagen en kom een keer kijken!

Hoofdcategorie: Shb content
Categorie: Over Scouting Haagse Beemden

Vacature vertegenwoordiger scoutinggroepen voor de thematafel ‘Opgroeien’

De gezamenlijke scoutingverenigingen uit Breda gaan gezamenlijk een vertegenwoordiger naar de thematafel ‘Opgroeien’ sturen. Deze vertegenwoordiger zal een nieuw op te richten overkoepelende vereniging vertegenwoordigen, welke subsidie aanvraagt namens alle Bredase Scouting verenigingen.

In Breda zijn 12 scoutinggroepen actief. Ruim 350 vrijwilligers verzorgen iedere week voor meer dan 1000 kinderen een uitdagend programma. Kinderen leren hier samenwerken, organiseren, bewegen en omgaan met de natuur en allerlei scoutingvaardigheden. Scouting draagt daarbij positief bij aan de ontwikkeling van kinderen.

Thematafels
Breda heeft gekozen voor een nieuwe manier van subsidieverlening in het sociaal domein. Organisaties kunnen niet langer direct met een subsidieaanvraag naar de gemeente, maar schuiven aan bij een van de zeven thematafels.

Lees meer...

Hoofdcategorie: Shb content
Categorie: Nieuwsbrieven

Jubileumdag

Zoals jullie ongetwijfeld gemerkt hebben, bestaat SHB dit jaar 35 jaar!

Naast de geslaagde reünie voor onze oud-leden op zaterdag 5 september, wordt er natuurlijk ook iets georganiseerd voor onze huidige leden. Op zaterdag 4 juni 2016 wordt er een jubileumdag georganiseerd waarop alle leden van SHB welkom zijn!
Met de commissie zijn we al druk bezig met de voorbereidingen om er een spectaculaire dag van te maken.

Het programma begint voor alle leden om 14.00 uur. Voor de bevers en de welpen duurt de opkomst tot 18.30 uur, voor de scouts tot 20.30 uur. Voor explo’s en de stammen is er geen eindtijd.

Het kan zijn dat uw kind deze dag vies of nat wordt. Wilt u er voor zorgen dat uw kind een set schone kleding bij zich heeft?
Wij zorgen ervoor dat alle leden met een gevulde buik weer naar huis gaan.

Hoofdcategorie: Shb content
Categorie: Informatie voor leden

Klus-schoonmaakdag 18 juni a.s.

Op zaterdagmiddag 18 juni a.s. is er weer een klus-schoonmaakdag op de Blokhut. Deze middag plegen we onderhoud aan ons scoutinggebouw. Voor aanstaande zaterdag staan o.a. de volgende klussen op de lijst:

 • Gebouw goede schoonmaakbeurt geven
 • Wand boven schuifwand gele zaal schilderen
 • Defecte TL verlichting vervangen

Bent u in de gelegenheid om ons een uurtje (meerdere uurtjes mag altijd) te komen helpen, laat het dan even weten aan Paul van den Berg, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Categorie: Shb content

Filmweekend

In het weekend van 19/20/21 februari is er opnieuw een filmweekend!

Tijden voor de verschillende speltakken zijn:

 • Verkenners: Vrijdag 19:30 tot 09:30 (overnachting)
 • Padvindsters: Vrijdag 19:30 tot 21:30
 • Bevers: Zaterdag 10:00 tot 12:00
 • Jongens welpen: Zaterdag 10:00 tot 12:00
 • Meiden welpen; Zaterdag 10:00 tot 12:00
 • Explo’s plus stam groepen: Zaterdag 19:30 tot zondag 11:00/12:00(overnachting)
Hoofdcategorie: Shb content
Categorie: Nieuwsbrieven

Subcategorieën

 • Blokhut
  Aantal artikelen:
  7
 • Help
  Aantal artikelen:
  5
 • Over Scouting Haagse Beemden
  Welkom bij SCOUTING HAAGSE BEEMDEN. Hieronder treft u belangrijke informatie aan voor de gang van zaken binnen onze groep.

  INLEIDING

  Scouting is wereldwijd de grootste en bekendste jeugdorganisatie. Scouting draait op basis van vrijwilligerswerk. De contributiebijdragen komen daarom geheel ten goede aan de programma’s, materialen en lidmaatschap aan Scouting Nederland. Scouting in het algemeen is een stichting en is er dus niet op uit om winst te maken, maar probeert kinderen van 5 tot 17 jaar een leuke en leerzame vrijetijdsbesteding te bezorgen, die er op gericht is om zonder onderscheid in geloof of ras samen activiteiten te ondernemen. De speltakken van Scouting Haagse Beemden zijn onderverdeeld in:


  Zie speltakken voor opkomsttijden
  shb logo

  Bekijk onderstaand filmpje om een goede indruk te krijgen waar het bij SHB om gaat
  Met dank aan Rondom Breda
  Om dit filmpje te downloaden kunt u hier klikken.
  Aantal artikelen:
  12
 • Informatie voor leden

   


  Scouting Haagse Beemden is sinds december 2007 een vereniging.

  Het was namelijk de wens van Scouting Nederland dat alle Scoutinggroepen deze juridische rechtsvorm zouden aannemen in verband met zaken als inspraak en aansprakelijkheid. Een Stichting kent namelijk geen leden. De leden van de Scoutinggroep waren lid van de Vereniging Scouting Nederland en lid van de informele vereniging van de groep. Juridisch gezien hadden de leden van een Scoutinggroep niets te zeggen over het wel en wee van de Scoutinggroep en waren de juridische vertegenwoordigers van de groep de Stichtingsbesturen. Een stichtingsbestuur zou beslissingen kunnen nemen over de Scoutinggroep waar de groep het niet mee eens was. Ook op het gebied van de aansprakelijkheid schortte er wat aan volgens Scouting Nederland; de groepen zouden onvoldoende ingedekt zijn tegen mogelijke schadeclaims van derden. Een informele groep valt namelijk niet aansprakelijk te stellen dus zou de schade verhaald kunnen worden op de individuele leden van de groep.

  Met de omvorming van Scouting Haagse Beemden naar een officiele vereniging hebben we de democratische structuur en cultuur die al binnen onze groep bestond geborgd.

  Het dagelijks bestuur van de vereniging bestaat minimaal uit de voorzitter, de secretaris en de penningmeester.
  De groepsraad heeft als vaste samenstelling alle leiding van de groep en de leden van het verenigingsbestuur.
  De groepsraad heeft dit jaar vergaderingen op de volgende data: maandag 16 januari 2012, woensdag 14 maart 2012, maandag 7 mei 2012 en woensdag 20 juni 2012.
  Meer informatie over de samenstelling van de organisatie vindt u onder 'over scouting SHB'

  Hieronder vindt u het Huishoudelijk reglement, de oprichtingsacte en exploitatie overzicht van de vereniging.


  Huishoudelijk reglement Scouting Nederland 2014


  Huishoudelijk reglement SHB versie 19-06-2013  Oprichtingsacte vereniging


  Financiële verantwoording aan de leden

  Aantal artikelen:
  9
 • Nieuwsbrieven
  Aantal artikelen:
  8