Geschiedenis

1989

De groep groeit gestaag en wordt uitgebreid met een Verkennergroep. ‘De Houtwurm’ en ‘De Beemdentil’ vormen het tijdelijke onderkomen van de groep totdat de opbouw van ‘De Blokhut’ aan de Somerweide in 1986 zijn eind nadert. In 1989 nemen we voor het eerst deel, weliswaar onofficieel, aan de JOTA.

1990

Scouting Haagse Beemden is jarig en viert en zijn 10 jarig bestaan in 1990! De groep start met een Bevergroep, wat al snel een schot in de roos blijkt, want al snel komt er een tweede groep. De Haagse Beemden Loop strijkt neer in en om ons gebouw. De rood/grijze dassen worden verwisseld voor de tegenwoordige das blauw met groene bies.

Landelijk wordt het nieuwe aanbod voor Scouting gepresenteerd, met als belangrijkste punt de introductie van de gemengde speltak: De Esta’s. Voor het eerst wordt er ook gesproken over nieuwbouw en worden de eerste contacten met de gemeente gelegd.

Op 8 mei 1993 viert Scouting Haagse Beemden zijn 12,5 jarig jubileum. De groep gaat op kamp naar Kasterlee (België).

2000

De nieuwbouwcommissie maakt intussen flinke vorderingen en in 1999 gaat de houten ‘Blokhut’ tegen de vlakte om plaats te maken voor nieuwbouw. Gedurende de bouw draait de groep de opkomsten in de Sporthal aan de Raaimoeren en in het ‘Kraaiennest’. In 2000 is de nieuwbouw gereed en werken een aantal vrijwilligers hard om het gebouw van binnen gebruiksklaar te maken.

2005

In 2005 bestaat de Scouting Haagse Beemden 25 jaar. De groep gaat gezamenlijk op kamp naar De Hoge Rielen, Kasterlee (België). Ook wordt er een reünie georganiseerd waarbij alle oud-leden en leiding worden uitgenodigd.

2020

In de zomervakantie van 2020 zou er net als in 2005 een groepskamp georganiseerd worden ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van de vereniging, jammer genoeg kon dit door onder andere de uitbraak van covid-19 niet plaatsvinden.

In 2022 heeft het groepskamp doorgang gevonden met zijn allen in Hulst, het was een kei mooi kamp om het kort samen te vatten.

Eind 2022 komt er een samenwerking met Rotary Mark en Aa die ons gaat steunen om een financieel gezonde en stabiele vereniging te blijven. hierdoor zijn al meerdere initiatieven gestart en uitgevoerd. Meer samenwerking met de ouders en eventueel andere vrijwilligers die zich willen inzetten tijdens een klusdag of event.
In 2024 is er gestart aan de verbouwing van de sanitaire voorziening, in een later stadium zal ook de keuken onder handen genomen worden zodat het gebouw beter gebruikt kan worden en aantrekkelijker is voor externe verhuur.